شهربانو
بانوی شهر زیبا و پر رمز و راز طبیعت و سلامتی...
قالب وبلاگ
نويسندگان

                                      به مناسبت 25 خرداد روز اهدا خون

 

                                          حتما بخوانید و به یاری بشتابید         

[ چهارشنبه ٢٤ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ٩:۳٩ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

لیست مواد غذایی به تفکیک طبع

با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
منظر اول سردی و گرمی بدن است. بعضی از مواد غذایی، گرما بخش جسم آدمی  هستند و برخی سرد کننده (سست کننده).
منظر دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن. بعضی از مواد غذایی رطوبت بخش هستند و باعث زیاد شدن مایعات بدن می گردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن می گردند. لازم به ذکر است میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو منظر فوق الذکر، خود دارای درجه و مرتبه می باشد به طور مثال امکان دارد یک مواد غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی باشد.
ضمناً برای تعدیل طبع یک ماده غذایی می توان از ترکیب آن با مواد غذایی دیگر که دارای طبع مختلفی با آن هست به عنوان مصلح استفاده نمود به طور مثال برای تعدیل سردی ماست می توان آنرا با موسیر میل نمود.
غیر از مواد غذایی رفتارها، محیط و احساسهای مختلف همچون شادی، ترس و ... نیز اثرات گرما یا سردی بخش و تر و خشک کننده دارند.
خورش های ایرانی نیز با توجه به ترکیبات و ادویه مورد استفاده، دارای طبع متعادل هستند.

در ذیل لیست مواد غذایی به تفکیک طبع آنها تقدیم می گردد:

مواد غذایی گرم و تر (دم) - بهاری:

لبنیات : کره، ماست چکیده، شیر محلی تازه گاو و شیر گوسفند
صیفی جات: خربزه، خیار چنبر، طالبی و گرمک
میوه ها: انجیر تازه و خشک، انگور، خرما، سیب شیرین، قیسی، گیلاس، گلابی، موز، مویز، بالنگو، اقسام توت و کشمش
ریشه ها: انوع ترب، زردک، سیب زمینی ترش، شلغم و هویج
سبزی ها: شبدر، تربچه و ترب
حبوبات: گندم و اقسام لوبیا
گوشتها: جگر سیاه و سفید، پاچه، گوشت گوسفند (بره)، بوقلمون، مرغ محلی، میگو، زبان و چشم
مغزهای گیاهی: بادام درختی شیرین، بادام زمینی، تخم طالبی، تخم خربزه و کنجد
متفرقه: شیره انگور، روغن کنجد، روغن گاو، دنبه، روغن بادام تلخ، ارده، سمنو و خاکشیر

مواد غذایی گرم و خشک (صفرا) - تابستانی:

لبنیات : پنیر کهنه
صیفی جات: بادنجان و فلفل سبز
میوه ها: انبه، به، زیتون و نارگیل
ریشه ها: چغندر، پیاز، سیر، کلم قمری و موسیر
سبزی ها: برگ چغندر ، پونه، نعناع،  پیازچه، ترخون، مرزه، تره تیزک (شاهی)، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، شوید، کرفس، اقسام کلم بستانی، گزنه، مارچوبه، تره و تره فرنگی
حبوبات: جوی دوسر (چاودار)، لپه، نخود و برنج کته ای
گوشتها: آهو، اردک، گاو (هرچه سن گاو بالاتر باشد، سردی آن بیشتر می شود و در گروه سرد و خشک جای می گیرد)، بلدرچین، گنجشک، شتر مرغ، شتر، کبوتر، خروس، کباب و دل
مغزهای گیاهی: بادام هندی، بادام درختی تلخ، بادام کوهی، پسته کوهی، پسته، تخم آفتابگردان، چلغوز، فندق و گردو
ادویه ها: آویشن، اسپند، چای سبز و سیاه، خردل، دارچین، انیسون، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیره، سیاهدانه، فلفل، کاکائو، گلپر، وانیل، هل و نمک
متفرقه: روغن زیتون، شیره خرما، عسل، شکر سرخ یا سفید و عرق بهار نارنج

مواد غذایی سرد و خشک (سودا) - پاییزی:

لبنیات : کشک و قراقروط
میوه ها: شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیمو ترش و سیب ترش
سبزی ها: ترشک، ریواس و گشنیز
حبوبات: ارزن، باقلا خشک، برنج (آبکش)، جو، ذرت، عدس و ماش
گوشتها: بز، قلوه، سیرابی و شیردان
مغزهای گیاهی: بلوط خوراکی و شاهدانه
ادویه ها: سماق، نشاسته و قهوه
متفرقه: شکر فراورده شده صنعتی، سرکه و آبغوره
 
مواد غذایی سرد و تر (بلغم) - زمستانی:

لبنیات : پنیر تازه، خامه، دوغ، ماست، سرشیر و شیر پاستوریزه
صیفی جات: خیار، اقسام کدو، گوجه فرنگی، هندوانه و کدو حلوائی
میوه ها: آناناس، توت فرنگی، آلو، آلوچه، انار شیرین، پرتقال، زردآلو، شفتالو، شلیل، کیوی، لیمو شیرین، نارنگی، هلو، آب فشرده انار
ریشه ها: سیب زمینی
سبزی ها: اسفناج، بامیه، خرفه، قارچ خوراکی، کاسنی، کاهو و لوبیا سبز
حبوبات: باقلا تازه و نخود سبز
گوشتها: انواع ماهی و مغز گوسفند
مغزهای گیاهی: تخم کدو، تخم هندوانه، خشخاش و به دانه
متفرقه: اسفرزه، گلاب و ماء الشعیر
[ سه‌شنبه ٢۳ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٠۸ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

 با سلام و هزاران آرزوی خوب برای همه ی شما خوبان!

یک صبح دیگر و یک آغازی دیگر برای یک زندگی بهتر همراه با غذاهای سالم تر

باز هم مثل هر روز خانم های خانه دار از خواب بیدار شده و به فکر تهیه ی غدایی با عنوان نهار هستند اما مشکل اکثر آنها این است :

امروز چی درست کنم ؟!

بهترین جواب در این مواقع این است که اول از همه یک رژیم غذایی برای خانواده تعریف نموده و بعد با ایجاد تنوع فراوان و نوشتن برنامه ی  غذایی ماهانه به تهیه ی غذا بپردازید

اگر می گویید چشم بسته غیب گفتی و این رو خودمون هم می دونیم ! حق با شماست!

در این بین بهترین و سالم ترین رژیم غذایی در کل دنیا رژیم مدیترانه ای شناخته شده است که سرشار از غذاهای دریایی و روغن زیتون و کلیه ی سبزیجات است و روش پخت هم اغلب به صورت آب پز یا بخار پز و یا کبابی است

البته در بعضی از دستورهای پخت تفت دادن هم هست اما نه به شدت سرخ کردنی که ما بلدیم!

 بخش دیگر از این رژیم غذایی استفاده از مواد لبنی به مانند شیر، پنیر و ماست است.

 فواید تغذیه ای این رژیم :


ماهی حاوی منابع غنی پروتئین، فسفر و همچنین چربی مفید امگا 3 است که از مراحل کودکی برای رشد اندام های داخلی، کره چشم، سلولهای مغزی و تقویت حافظه و همچنین پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است.

زیتون به صورت خام و یا روغن آن به عنوان یک منبع بسیار مفید از امگا 3 برای جلوگیری از بیماری های قلبی، نقرس، رماتیسم بوده و به بهتر کار کردن سیستم گردش خون و کبد نیز کمک می کند.


بخش دیگری از رژیم غذایی مدیترانه ای بر اساس جایگزین کردن نمک در غذا با ادویه های طبیعی است،همان نمک که عامل اصلی فشار خون است.

پس اگر هنوز نام غذای امروز را پیدا نکرده اید سری به یخچال و فریزر خانه تان زده و یک غذای مدیترانه ای درست کنید...

                                   نوش جان!

[ سه‌شنبه ٢۳ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ٩:٤٧ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

سلام به دوستان خوب و مهربانم

مثل همیشه براتون بهترین ها رو آرزو می کنم

همانطور که می دونیم یکی از بهترین ها در این روزگار ما تناسب اندام هست بله تناسب اندام و نداشتن اضافه وزن ،

 اونم برای همه ی سنین از کوچولوها تا بزرگ ترها.

اگه قدیمها لپ کوچولوها رو می گرفتن و می گفتن عجب بچه ی سالمی !

امروزه به گفته ی دکترها باید بیشتر نگران آینده اش باشیم .

از همین الان شروع کنیم و تغذیه ی درست و اصولی در خانواده مون داشته باشیم تا همیشه سلامت باشیم و شاد.

اصلا اگه همه ی اینها رو بگذاریم کنار و به فرموده ی پیامبر بزرگوارمون عمل کنیم دیگه مشکلی نخواهیم داشت:

قبل از اینکه کاملا سیر بشوید و در حالی که هنوز اشتها دارید دست از غذا خوردن بکشید.

درحالی که ما برای غذا خوردن دنبال بچه هامون می دویم و هر کاری که از دستمون بر میاد انجام می دیم تا اونها بد غذا یا پر خور بشن!

بعضا به این هم راضی نشده و انواع قرص ها و شربت های اشتها آور به آن طفل معصوم می دهیم!

خودمان هم که بماند ... شما بهتر می دانید!

 و اما امروز برای افزایش سرعت متابولیسم و کمک به تناسب اندام چند راه پیشنهاد می کنم : (البته برای بزرگسال ها )

-مصرف روزانه ی چای سبز

-مصرف روزانه ی 8 لیوان آب معدنی ( البته اگه فشار خون ندارین )

-مصرف بشتر غداهای حاوی پروتئین

-استفاده از فلفل تند و ادویه جات

-استفاده از دارچین همراه با غذا یا چای

   .... 

و بالاخره مهم ترین و حیاتی ترین مورد:               

               ورزش ورزش ورزش

   با ورزش موتور وجودتون رو به کار بندازید و حجم ماهیچه ها رو افزایش بدین تا کالری سوزی بیشتری داشته باشین

نکته :

دور کمر مناسب برای آقایان  ماکزیمم100-102

دور کمر مناسب برای خانم ها ماکزیمم 88

                 پیروز باشین و سر بلند

[ سه‌شنبه ٢۳ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ٩:٠۸ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

سلام و هزاران سلام سرشار از سلامتی خدمت همه ی دوستان نازنین شهربانو

امروز قراره راجع به یه کلمه ای که همگی ازش فرار می کنیم صحبت کنیم درسته کلمه ی

سرطان ...

اما برای این فرار نیاز به یه دستور العمل هم داریم دیگه درسته ؟مژه

پس با شهر بانو همراه بشین ...

تحقیقات فراوان نشان داده که غذاهای با منشا گیاهی که دارای ترکیبات فیتو نوترینت می باشند اثر قابل ملاحظه ای در ایست رشد سلولهای سرطانی دارند

 

حال با 6 سوپر استار در میوه ها و سبزیها که هرگز نباید از آن ها غافل شویم آشنا می شویم

1- برو کلی

تمامی سبزیجات خانواده ی کلم ها حاوی ترکیبات ضد سرطانی هستند اما خود بروکلی تنها کلمی است که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای از سولفورفان  است که ترکیب نیرومندی است برای تقویت آنزیمهای محافظ بدن و در ضمن اثر بسیاری از ترکیبات شیمیایی مضر را که می توانند منجر به سرطان شوند را خنثی می کند

کمک به مبارزه با سرطانهای سینه کبد  روده پروستان شکم مثانه

2- توت ها

همه ی انواع توت ها حاوی ترکیبات مبارزه کننده با سرطان هستند یعنی همان فیتو نوترینت ها

در این بین تمشک سیاه از بقیه موثر تر و مفید تر می باشد که باعث کاهش رشد سلولهای غیر معمول شده و از شکل گیری راههای تغذیه ای تازه برای این سلولها جلوگیری می کند

کمک به مبارزه با سرطانهای کولون مری دهان پوست

البته اگه مسمومیت جدید ناشی از شاتوت رو نادیده بگیریم

3-گوجه فرنگی

 گوجه فرنگی بهترین منبع لیکوپن است که دلیل رنگ قرمز گوجه فرنگی می باشد.

ثابت شده است که لیکوپن باعث توقف رشد برخی از سلولهای سرطانی می شود

کمک به مبارزه با سرطانهای معده پروستات

همانطور که قبلا هم گفتیم برای افزایش قابلیت جذب لیکوپن بهترین روش استفاده از گوجه فرنگی خرد کردن و پختن آن است .

4-گردو

گردو با ترکیب  فیتو استرول مخصوص خود از روند پیشرفت و حتی ایجاد سرطانهای سینه و پروستات جلوگیری می کند

 

5-سیر

بله ؛ باز هم سیر ...

خیلی جالبه که هر جا اسم سلامتی هست این سیر هم باید خودی نشون بده!

ثابت شده که ترکیبات فیتو شیمیایی که در سیر موجودند به نحو جالبی باعث در هم شکستگی ترکیبات مضری چون نیتروزامین و کارسینوژن شده و به این ترتیب از سرطانهای شکمی و روده ای جلوگیری می کند.

تحقیقات نشان می دهند زنانی که مصر سیر بالایی در رژیم غذایی خود دارند حدودا 50% کمتر از زنان دیگر مبتلا به سرطان کولون می شوند.

پس یادمون باشه هر موقع غذاهای مضری مثل سوسیس و کالباس خوردیم بعدش حتما سیر و گوجه فرنگی هم بخوریم!

کمک به مبارزه با سرطانهای سینه روده شکم

بهترین روش مصرف :

سیرها را خوب له کنید تا آنزیمهای مفید آزاد شوند و آنها را به سس گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن که درست کرده اید افزوده و یک تفت مختصر دهید و با انواع غذا ها نوش جان کنید

6- لوبیا سیاه

ظاهرا به دلیل اسید چرب بوتیرات اثرات محافظتی در برابر رشد سلولهای سرطانی بخصوص سرطان سینه و کولون دارد.

مصرف به اندازه ی دوبار در هفته کافیست.

منبع : سایت MSN

[ دوشنبه ٢٢ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:۳٠ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

سلام به دوستان گل شهر بانو

الهی که مثل همیشه سالم و سرحال باشین و امیدوار تر از دیروز ...

راستش درسته که سلامتی و به عبارت دقیق تر سالم موندن تو این روزگار مواد شیمیایی و سنتزی کار راحتی نیست ، اما از طرفی هم اگه یه کم اطلاعات خودمون رو بیشتر کنیم و یه کم بیشتر هم به روند رسیدن غذاها به دستمون دقت کنیم شاید رسیدن به سلامتی زیاد هم سخت نباشه .

دوستان خوبم می دونید که تو این روزگار بیشتر تولید کننده ها فقط در پی سود فراوان هستن و با شرایط نا مناسب اقتصادی حق هم دارن اما این وسط آنچه که فدا میشه حق سلامتی من و شماست ...

حق داشتن هوای پاک و حق خوردن غذای سالم 

بیایید با آگاهی روز افزون به این دو حق مهم خودمون بیشتر از هر چیزی بها بدیم قلب

دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلولهای بدن است و باعث بروز سرطان به ویژه سرطان سینه می شود. 

 
1- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.

2- غذاها به ویژه غذاهای حاوی روغن و چربی  را در ظروف پلاستیکی در مایکروویو گرم نکنید . ترکیب «چربی ـ گرمای بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا و در نهایت به درون سلولهای ما می شود. به جای آن برای گرم کردن غذا استفاده از ظرف شیشه ای مثل پیرکس و چینی توصیه می شود،


3- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید در ظرف دیگری غیر ازظرف یک بار گرم شوند.  کاغذ بد نیست ولی نمی دانیم که مطمئن تر از ظروف شیشه ای و غیره باشد.

4- لفاف های پلاستیکی فقط وقتی خطرناک هستند که با غذا در مایکروویو استفاده شوند.

5- فرآوری غذاها در دمای خیلی بالا باعث حل شدن و آزاد شدن دیوکسین از پلاستیک و نفوذ آن به غذا می شود. به عنوان جایگزین پوشاندن غذا با یک لفاف کاغذی توصیه می شود.

[ دوشنبه ٢٢ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٠٠ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

شاتوت نخورید - لطفا به شوخی نگیرید ...

 

ادامه مطلب
[ دوشنبه ٢٢ خرداد ۱۳٩۱ ] [ ٩:٢۱ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

سلام و درود فراوان به همه ی دوستان شهربانو به شهر سلامتی خوش آمدید...قصد دارم در این وبلاگ از همه ی فرمول های طبیعی برای لاغری و غذاهای سالمی که باخیال آسوده میشه استفاده کرد بنویسم قصد دارم از راه های سالم تر زیستن در این دنیای پر هیاهو بنویسم... از نعمت های فراوونی بنویسم که همیشه بهترین نوعشون در اختیارمون هست اما متاسفانه به علت ندونستن اهمیت موضوع بدترین نوعش رو استفاده می کنیم و دردسرهای فراوونی اتظارمون رو می کشن... امیدوارم از مطالب این وبلاگ استفاده کنید.
امکانات وب



بازی آنلاین




بنیاد خیریه مهر نور, بنر حمایتی,بنر خیریه,بنر مهر نور

بانك اهداكنندگان سلولهای بنیادی ایران