شهربانو
بانوی شهر زیبا و پر رمز و راز طبیعت و سلامتی...
قالب وبلاگ
نويسندگان

 مصرف برخی از میوه ها در شب یلدا خواصی مثبت دارد.

مصرف هندوانه از بروز حملات آسم، سرطان کولون و حتی آرتروز جلوگیری کرده و به علت خواص آنتی اکسیدانی مانع بروز برخی از انواع سرطان می‌شود.
 
انگور نیز که به همراه انار وهندوانه میل می شود، کاهش دهنده فشار خون است و به دلیل وجود آنتی اکسیدان های بسیار قوی از پیشرفت بیماری آرتروز جلوگیری می نماید.
 
پسته: در پسته مقادیر زیادی آهن و کلسیم  است که برای افراد دچار کم خونی می تواند موثر باشد.
 
انار: انار نیز مانند هندوانه باید در شب یلدا خورده شود. این میوه زمستانی دارای خواص بسیار است به نحوی که مصرف یک انار حدود  15درصد از نیاز افراد را به ویتامین C و دو درصد از نیاز روزانه به آهن را بر طرف می کند.
 
بادام: این مغز از نظر تغذیه ای ارزش غذایی بسیاری دارد به طوری که هر 100گرم از آن حاوی 21 گرم پروتئین بوده و بیشتر از بادام زمینی به عنوان منبع مناسبی از پروتئین محسوب می گردد. به علاوه در این مغز در حدود 240 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد که می تواند توسط افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند و قادر به مصرف شیرنیستند، استفاده شود.
 
فندق: مصرف این مغز برای افراد مستعد به بیماری های قلبی و پوکی استخوان بسیار مناسب است. به طور کلی، متخصصان تغذیه مصرف مخلوط این مغزها را در حجم کم توصیه می نمایند تا یک وعده غذای کامل به بدن برسد.
 
توت و انجیر: توت یکی از خشکبار مناسب به خصوص برای افرادی است که در حال کاهش وزن هستند.

منبع :سلامت نیوز

[ یکشنبه ٢٧ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱:٤٤ ‎ب.ظ ] [ شهربانو ]

دوستان گل شهربانو توجه توجه!آلودگی هوای تهران در حد بسیار بحرانی است ...توصیه های ایمنی تغذیه ای را کاملا جدی بگیرید...

شیر، آری اما نه شیر پرچرب!

پدر و مادرها معمولا به بچه هایشان اصرار می‌کنند که حتما حداقل یک لیوان شیر بنوشند اما این توصیه در شرایط بحرانی آلودگی هوا چندان هم درست نیست.

 محققان انستیتو ملی سلامت انگلستان در تحقیقی به این نتیجه دست یافته‌اند که دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فراورده‌های لبنی پرچرب می‌تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماری‌های ریوی در هوای آلوده شود. این محققان می‌گویند که با وجود کلسیم موجود در شیر و نقش کاهندگی آن در جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده، بهتر است در این شرایط از شیر کم چرب استفاده شود.

 در ستایش روی و منیزیم!

 روی از آن دسته مواد مغذی است که در هوای آلوده موجب کاهش جذب فلزات سنگین شده و دفع سرب را بالا می‌برد و از این طریق زمان تماس این ترکیبات زیانبار را در بدن به حداقل می رساند.

 از این رو، متخصصان تغذیه مصرف غذاهایی که این ماده مغذی را در حد بالایی دارند بسیار توصیه می‌کنند.

مانند: انواع فراورده‌های دریایی، نخود سبز، عدس و جوانه گندم

 منیزیم نیز به دلیل خواص کاهندگی جذب سرب و کادمیوم در روزهایی که هوا آلوده است، بسیار کمک‌کننده است و به این دلیل مصرف انواع سبزیجات با رنگ سبز تیره که از این ماده مغذی غنی هستند، به همه افراد توصیه می شود.بهتر است به جای پخته شده آنها این گروه از مواد غذایی را به صورت تازه میل کنند.

و باز هم ماهی

مطالعه‌ای که در دانشگاه کمبریج انگلستان به انجام رسیده نشان می‌دهد که سطح اسیدهای چرب ضروری در افرادی که به بیماری‌های ریوی مبتلا هستند، بسیار پایین است. محققان در این مطالعه دریافته‌اند که مصرف منظم ماهی‌های روغنی نظیر ماهی آزاد و سالمون می‌تواند در تقویت و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی موثر واقع شود. البته ماهی باید از مکان های معتبر خریداری شود چرا که در صورت پرورش ماهی در آب هایی که دارای فلزات سنگین هستند، خطر مسمومیت با این فلزات وجود دارد. دکتر جان هاروی مسئول این تیم تحقیقاتی می‌گوید: البته افراد نباید در مصرف این ماهی‌ها و حتی هیچ ماده غذایی دیگری زیاده‌روی کنند و هفته‌ای یک بار هم کافی است. مصرف متعادل این گروه از مواد غذایی می‌تواند به خوبی موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های ریوی به خصوص در افرادی شود که در محیطی با هوای آلوده زندگی می کنند. جالب است بدانید که که در مطالعه‌ای دیگر که دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا به انجام رسانده اند دیده شده است که ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان بالا می برد.

دانشمندان در این مطالعه دریافته‌اند که ورود همه آلاینده‌های موجود در هوای خیابان های پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون شده و موجب بیش‌فعالی عضلات لوله‌های هوایی می‌شود و به این ترتیب موکوس را در این نواحی افزایش داده و شرایط را برای نفوذ هرچه بیشتر آلاینده‌ها در بدن فراهم می‌کند. آنها در این مطالعه دریافته‌اند که رابطه مستقیمی بین ابتلا به بیماری آسم و آلودگی هوا به ویژه در کودکان وجود دارد، به خصوص اگر کودک در سنین بسیار پایینی در معرض این نوع شرایط آب و هوایی قرار گیرد.

 به این ترتیب مصرف ماهی‌های روغنی که سرشار از اسیدهای چرب امگا3 هستند می تواند در کاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید باشد.

متخصصان توصیه می‌کنند که از سرخ کردن زیاده از حد ماهی پرهیز کنیم و آن را حتی‌المقدور آب پز کرده و سپس کمی تفت بدهیم و در نهایت با افزودن انواع چاشنی‌ها و سبزیجات تازه آن را میل کنیم. 

یک بشقاب میوه تازه

میوه و سبزیجات تازه، دسته‌ای مهم از مواد غذایی محسوب می‌شوند که حتما باید در هنگام آلودگی هوا مورد استفاده قرار بگیرند. پروفسور جان بریتون یکی از متخصصان ریه بیمارستان ناتینگهام می‌گوید: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه ها دارد. او می‌افزاید: شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد داشتن یک رژیم غذایی متعادل به طوری که میوه و سبزیجات آن به میزان کافی باشد، می‌تواند تنفس را برای کودکان و حتی بزرگسالان آسان کند، خصوصا در شرایطی که هوا بسیار آلوده است. محققان دریافته‌اند که دریافت بالای مواد مغذی نظیر ویتامین c، e و بتاکاروتن می‌تواند در بهبود فعالیت ریه‌ها بسیار کمک‌کننده باشد.

 محققان می‌گویند این مواد مغذی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی که دارند به‌طور موثری از بروز التهابات در این دستگاه جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن رادیکال‌های آزاد موجود در هوای آلوده می‌شوند. به این دلیل نوع تغذیه در این شرایط بسیار کمک‌کننده است و می‌تواند اثرات مخرب ذرات معلق موجود در هوای آلوده را بکاهد. دکتر پرسون در این باره می‌گوید: بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان می‌دهد اما ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از این فعالیت ممانعت به عمل می‌آورند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این روزها حتی برای افرادی که به آسم مبتلا هستند و در این شرایط حملات تنگی نفسشان افزایش می یابد، بسیار مفید است. محققان بیمارستان جرج لندن در مطالعه‌ای دریافته‌اند که سیب در میان انواع میوه هایی که وجود دارد بیشترین تاثیر را بر دستگاه تنفسی داشته و در بهبود فعالیت این ارگان تاثیرگذار است. آنها افزوده‌اند که، مصرف 5 عدد سیب در هفته می‌تواند اثرات عمیقی در عملکرد ریه‌ها داشته باشد. آنها در مطالعه‌شان دریافته اند که حجم ریه به میزان 831 میلی لیتر بر اثر مصرف این مقدار سیب در هفته افزایش یافته و همین دلیلی بر بهبود فعالیت دستگاه تنفسی است.

منبع : سایت ایران سلامت 

چند نکته ی دیگر در رابطه با فراورده های لبنی مصرف شیر و فرآورده‌های آن

سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود و از سوی دیگر به‌دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند، التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد. کاهش التهاب‌ها در مقابله با نقش رادیکال‌های آزاد که به صورت آلاینده‌ها وارد بدن شده‌اند، نقش مؤثری داشته و به سلامت بدن کمک می‌کند.

به اعتقاد متخصصان تغذیه، مصرف دوغ و ماست‌های پروبیوتیک برای مقابله با آلاینده‌های هوا انتخاب بهتری به شمار می‌روند. آلاینده‌های موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق بر جای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می‌کند.

از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، ساخت ویتامین« د» از طریق پوست به شدت کاهش می‌یابد. به‌همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین« د» از شیوع بالایی برخوردار است. بر اساس آخرین تحقیق کشوری 60 درصد زنان تهرانی به‌صور مختلف دچار کمبود ویتامین« د» هستند.

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام : 

 افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می‌گیرند. به‌دلیل آنکه گیرنده‌های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به‌صورت رقابتی عمل می‌کنند در صورتی که این گیرنده‌ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می‌گیرد. یکی از راه‌های پیشگیری از آلودگی هوا مصرف بیشتر لبنیات و اشباع کردن این گیرنده‌هاست.دکتر شیخ‌الاسلام، علاوه بر سایر اقداماتی که در شرایط وارونگی هوا برای مقابله با آثار مضر آلودگی بر سلامت می‌بایست، انجام شود، بر توجه به تغذیه مناسب تأکید داشته، می‌گوید: تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قراردادن مواد مغذی که هر یک به طریقی بافت‌های بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری می‌کنند، نقش مؤثری در حفظ سلامت بدن دارد.

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه: 

 در هوای آلوده، باید مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به‌دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم، خنثی‌کننده سموم است.  

 دکتر سید علی کشاورز، متخصص تغذیه :

 برای کم شدن مضرات آلودگی هوا مصرف غذاهایی شامل ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد می‌کند. این ویتامین‌ها می‌توانند اثرات مسموم‌کننده گازهای آلاینده را خنثی کنند. ویتامین E را در روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز می‌توانید مصرف کنید. منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم‌مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌تان باشند. البته می‌توانید با تجویز متخصص، مکمل‌های ویتامین E و D را هم مصرف کنید.

علاوه بر این ویتامین‌ها دکتر کشاورز مصرف غذاهایی را توصیه می‌کند که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های سلنیوم و بتاکاروتن اند.

سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند.

سلنیوم را هم می‌توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس‌دار پیدا کنید.

 دکتر کشاورز می‌گوید«ویتامین C هم می‌تواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده کمک کند.

شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند می‌توانند با جذب عناصر سنگین مثل سرب تداخل کنند.

پس به‌طور کلی بهتر است مردم از سبزی‌ها و میوه‌ها و لبنیات بیشتر استفاده کنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند.»  

آلودگی هوا سالانه 5 هزار قربانی می گیرد!

[ شنبه ٢٦ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٥٤ ‎ب.ظ ] [ شهربانو ]

 


مواد لازم :

پوست لیمو ترش           1عدد    رنده شده

1قاشق مرباخوری            زنجبیل تازه ( رنده شده)

1حبه ی بزرگ                 سیر

2 قاشق سوپ خوری         روغن مایع

275 گرم         سینه ی مرغ ورقه شده

نصف 1 عدد      فلفل دلمه ای قرمز

نصف 1 عدد     فلفل دلمه ای سبز

4 عدد              پیازچه خرد شده

2 عدد متوسط    هویج خلال شده

115 گرم         لوبیا سبز خرد شده

25 گرم            بادام پودر شده

1قاشق سوپ خوری   سس سویا

کمی شکر

به مقدار لازم فلفل سیاه و نمک

برای تزیین گشنیز تازه

طرز تهیه:


- سیر و زنجبیل را پوست می گیریم و خرد می کنیم .

- روغن را در ماهیتابه ریخته و داغ می کنیم.

- زنجبیل، سیر و رنده ی پوست لیمو را به مدت 30 ثانیه روی حرارت زیاد تفت می دهیم. سپس سینه ی مرغ را به صورت نازک ورقه کرده و به آن اضافه می کنیم و به مدت 2 دقیقه تفت می دهیم. در مرحله ی بعد همه ی سبزیجات را افزوده، به مدت 10 دقیقه می گذاریم روی حرارت بماند تا سبزیجات و سینه ی مرغ کمی بپزد.

- پودر بادام، سس سویا، شکر، نمک و فلفل را افزوده، به طور کامل مخلوط می کنیم و دو سه دقیقه ی دیگر روی حرارت نگه می داریم. بعد ازاین مدت غذا آماده ی خوردن است.

این غذا را می توان با برنج نیز سرو کرد.

نکات تغذیه ای :


دلایل مناسب بودن این غذا برای افراد دارای چربی خون بالا شامل موارد زیر است :

1- سبزیجات مختلفی که در تهیه این غذا به کار رفته اند ، منبع خوبی از فیبر غذایی می باشند که باعث کاهش چربی خون می شود.

2- استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد که دارای اسیدهای چرب غیراشباع است.

3- استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز، که چربی کمتری دارد

 

منبع:سلامت نیوز

[ شنبه ٢٦ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

 

به گفته محققان کمبود یک ماده شیمیایی به نام "گابا" در مغز مردان، سبب عصبانیت و تندخویی می‌شود.

 مغز مردانی که زود عصبی می‌شوند فاقد یک ماده شیمیایی به نام GABA است که بین سلول‌های مغز نقش پیام رسانی دارد و رفتار فرد را کنترل می‌کند. در واقع گابا (گاما امینو اسید باتیریک) اصلی‌ترین فرستنده عصبی برای فرو نشاندن سیگنال‌های عصبی است که از رسیدن پیام‌های مربوط به اضطراب به مغز جلوگیری می‌کنند.

محققان با بررسی نحوه تصمیم‌گیری گروهی از دانش‌آموزان و اندازه‌گیری همزمان فعالیت مغزی آنها دریافتند افرادی که فعالیت مغز در آنها کاهش داشته، بیشتر در معرض تصمیم‌گیری‌های بدون فکر و عجولانه هستند.

به عقیده محققان، در مغز سالم، تنظیم مواد شیمیایی و تحرکات عصبی و برقراری آرامش به عهده ماده شیمیایی گابا است. اگر سطح گابا از میزان مورد نیاز خیلی کمتر باشد باعث بروز اضطراب، بی‌خوابی و عصبانیت می‌شود.

بر اساس این تحقیق، می‌توان برای تامین این ماده شیمیایی، در رژیم غذایی ماهی، سبوس گندم و یا ویتامین B6 قرار داد.

 

 

 

 

 

[ یکشنبه ۱۳ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۸:۱۸ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

همیشه ما ایرانیها ادعای بالایی در خوش ذائقه بودن و درست کردن بهترین و خوش عطر و طعم ترین غذاهای دنیا داشته ایم .

شاید به نوعی همین طور باشه اما سلامت تغذیه ای هم همین رو می گه؟!

مسلما نه ..ما زیاد می خوریم و کم دستگیرمون میشه ! این یه واقعیت هست که ما خیلی خوب شکممون رو پر می کنیم و به باقی قضایا کاری نداریم .

هرچی روغن غذاها و خورشت هامون بیشتر باشه و هرچه بیشتر و با حرارت بیشتری سرخش کنیم بهتر جا می افته و همه می گن عجب دست پختی !!

تقصیری نداریم این طور عادت کردیم و ذائقه مون هم فقط این جور غذا ها رو دوست داره!

اما دیگه کافیه حداقل از حالا به بعد باید همه چی عوض بشه ... به خاطر بچه هامون برای آینده ای سالم تر ، برای نسلی بدون درد های ناشی از چاقی و چربی و مشکلات دیگه...

باید از همین امروز شروع کنیم و مشتاقانه به دنبال روش تغذیه ی جدید و سالم باشیم و غذایی رو در سفره ی خانواده قرار بدیم که هم خوش مزه باشه و هم مقوی و هم سالم .

نکات مهمی که در این راه باید حتما مد نظر قرار بدیم:

روغن های نباتی جامد رو 100% کنار بگذاریم

غذاهای سرخ کردنی رو 99% حذف کنیم

سالاد سبزیجات تازه با روغن زیتون خام رو 100% در برنامه ی هر روزمون داشته باشیم

تنبلی رو کنار گذاشته و مرتب چند تا خورشتی رو که بلدیم تکراری درست نکنیم! بلکه تنوع غذایی رو مهمون سفره هامون کنیم

با ماهی ها آشتی کنیم و دست از سر این گوشت قرمز برداریم

یاد بگیریم که راه ماهی خوردن فقط سرخ کردن اون نیست

خلاصه این که یه توقف کوچولو بکنیم و خوب به تغذیه ی خانواده مون تا به امروز فکر کنیم

مسلما برنامه ی خوبی برای از امروز به بعد در ذهنمون نقش می بنده 

حالا می تونیم حرکت کنیم ...

با یه روحیه ی خوب برای کشف راه های سلامتی و تغذیه ی مناسب.

دوستان گل شهربانو خواهش می کنم جدی بگیرید و قدر خودتون رو بدونیدقلب

راستی می دونین عمر طبیعی که یک انسان سالم می تونه داشته باشه 120 سال هست !

یعنی علت کوتاه شدن عمر ما ندانستن اصول درست زندگی کردن هست

که نداشتن تغذیه ی درست هم یکی از مهم ترین اونهاست.

و حالا هم توجه کنید به چند نکته ی مهم از سایت سلامت نیوز :

سرخ کردن سطحی یا عمیق؟

سرخ کردن نوعی فرآیند پخت است. دراین فرآیند ازروغن به عنوان محیط انتقال حرارت به ماده غذایی استفاده می‌شود.

دو روش مهم سرخ کردن شامل سرخ کردن عمیق و سطحی است. در روش سطحی، عمق روغن کم و تنها بخشی از ماده غذایی در روغن قرار می‌گیرد.

در این روش پس از طبخ غذا روغن باقی‌مانده دور ریخته می‌شود. برگرها، استیک، شنیسل و ماهی به این روش سرخ می‌شوند.

اما در سرخ کردن عمیق، عمق روغن زیاد و ماده غذایی در روغن غوطه‌ور است. در این روش پس از طبخ، ماده غذایی از روغن خارج و روغن باقی مانده برای سرخ کردن ماده غذایی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سوسیس‌ها، ناگت‌ها، غذاهای سوخاری و سیب‌زمینی سرخ‌شده در اغذیه‌فروشی‌ها به این روش طبخ می‌شوند.

از آنجا که در سرخ کردن عمیق روغن برای مدت طولانی در معرض شوک حرارتی و ترکیبات موادغذایی مختلف قرار دارد واکنش‌های مخربی می‌تواند ماهیت غذا و روغن را تغییر و این روش طبخ را ناسالم سازد.

ضرورت وجود هواکش در مجاورت سرخ‌کن‌ها

طی جریان سرخ شدن، حرارت ایجاد شده توسط روغن، آب موجود در ماده غذایی را تبخیر و بخار حاصل وارد روغن و موجب هیدرولیز و ایجاد ترکیب سرطانزایی به نام آکرولئین در روغن می‌شود.

این ترکیب می‌تواند موجبات بروز سرطان کبد را مهیا سازد. بنابراین دستگاه‌های سرخ‌کن در منزل یا اغذیه‌فروشی‌ها باید در مجاورت هود یا هواکش‌های صنعتی قرار گرفته تا رطوبت خارج شده از ماده غذایی از محیط سرخ‌کن دور شود.

روغن‌های چند بار مصرف

ترکیبات سوخته باقی مانده از غذاها در روغن‌های چند بار مصرف با تولید کف، سطح تماس روغن با هوا را افزایش و موجب اکسید روغن و تخریب آنتی‌اکسیدان‌های (ترکیبات ضد سرطان) ماده غذایی می‌شود بنابراین جهت تهیه غذاهای سرخ‌شده اغذیه‌فروشی‌هایی را انتخاب کنید که روغن‌های چند بار مصرف آن به رنگ روشن، کم‌غلظت و مطبوع باشد و آثاری ازدود و ترکیبات سوخته به جای مانده از غذاهای سرخ شده و کف در آن دیده نشود.

در جریان سرخ شدن، آب ماده غذایی در اثر تماس با روغن داغ به سرعت بخار و فضاهای خالی با روغن پر می‌شود.

این امر موجب افزایش کالری محصول و افزایش دریافت انرژی می‌شود. مهم‌تر آن‌که اگر ماده غذایی گوشتی مثل سوسیس، ناگت یا غذاهای سوخاری به مدت طولانی در روغن‌های چند بار مصرف سرخ شوند چربی‌های مضر و کلسترول از بافت آنها خارج و وارد روغن می‌شود، حال اگر با همین روغن قارچ، سیب‌زمینی یا دیگر غذاهای گیاهی سرخ شود، به دلیل آن‌که بافت‌های گیاهی خشک و فاقد روغن هستند به سرعت چربی و کلسترول باقی‌مانده در روغن را دریافت و تبدیل به یک ماده غذایی پر کلسترول می‌شوند بنابراین در هنگام طبخ، غذاهای گیاهی را در کنار غذاهای گوشتی سرخ نکنید. در اکثر اغذیه‌فروشی‌ها این موضوع رعایت نمی‌شود. در صورت مشاهده، به فکر تهیه غذا از مکان دیگری باشید.

نابودی ریزمغذی‌ها

طی سرخ شدن، ریزمغذی‌ها که شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند دستخوش تغییراتی قرار می‌گیرند. ویتامین D در اثر اکسید روغن تخریب می‌شود. ویتامین B و C در اثر حرارت بالا و مدت‌زمان طولانی طبخ آسیب می‌بیند، ویتامین A و رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی به سهولت پلیمریزه شده که با تغییر رنگ روغن یا ماده غذایی قابل تشخیص است.

از طرفی املاح معدنی مثل آهن از ماده غذایی خارج و با کاهش مقاومت روغن سبب اکسید آن می‌شود. سدیم و پتاسیم ماده غذایی با اسیدهای چرب آزاد روغن وارد واکنش شده و سبب تشکیل ترکیبات صابونی و افزایش کف و ایجاد حباب و تسریع اکسیداسیون می‌شود البته این را هم بدانید که طی حرارت‌های بالا سلنیوم تخریب شده و احتمال خروج جیوه به داخل روغن به خصوص در هنگام طبخ آبزیان افزایش می‌یابد.

آرد سوخاری از ورود روغن به داخل غذا می‌کاهد

هنگام سرخ شدن درشت‌مغذی‌ها که شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها هستند کمتر دستخوش تغییرات قرار می‌گیرند.

البته اگر مرغ، ماهی یا گوشت به مدت طولانی سوخاری شود پروتئین‌های سطح آن بسرعت غیرقابل جذب، اسیدهای آمینه ضروری چون لیزین و تریپتوفان که عامل ترشح سروتونین (هورمون شادی) هستند تخریب و اسیدهای چرب، غیرقابل هضم می‌شوند.

در سیب‌زمینی سرخ‌شده نیز کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای طی حرارت‌های زیاد هیدرولیز شده و حاوی ترکیبات سرطان‌زای آکریلامید می‌گردند. بنابراین بهتر است برای تهیه مرغ، میگو و ماهی سوخاری انواعی را که حاوی پودر یا خمیر سوخاری هستند انتخاب و پس از طبخ در زمان مصرف لایه سوخاری را از روی غذا جدا کرده و دور بیندازید.

خمیر سوخاری تا حدودی از جذب روغن به داخل غذا جلوگیری کرده و از احتمال ایجاد واکنش‌های مخرب و افت ارزش تغذیه‌ای محصول می‌کاهد.

در مورد سیب‌زمینی سرخ شده نیز مطالعات نشان داده برش‌های نازک و کشیده به طور آشکاری محتوای چربی، آکریلامید و پروکسید را افزایش می‌دهد بنابراین در هنگام تهیه سیب‌زمینی سرخ‌شده از اغذیه‌‌فروشی‌ها آنهایی را که با ضخامت بیشتری برش داده شده انتخاب کنید و قسمت‌های سوخته و برشته را جدا و دور بیندازید.

 

با شهر بانو همراه باشید تا همیشه سالم باشیدقلب

 

 

[ پنجشنبه ۳ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٠:٥۳ ‎ق.ظ ] [ شهربانو ]

1-      روزانه 6 وعده غذا بخورید.

2-      سعی کنید غذاهای اصلی و میان وعده ها را در ساعات معینی مصرف کنید.

3-      میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه شود، باشد

4-      همراه هر وعده غذایی، از سبزیجات استفاده کنید.

5-       نان سنگگ و یا بربری ازنان لواش و ساندویچی بهتر است.

6-        مصرف غذاهای چرب مثل کباب کوبیده، سوسیس، کالباس و غذاهای سرخ شده را محدود کنید.

7-       لبنیات کم چربی مصرف کنید.

8-       از حبوبات و پروتئین سویا، در برنامه غذایی خود  بیشتر استفاده کنید.

9-       در هفته بیش از 2 عدد زرده تخم مرغ مصرف نکنید .

10-   در طول روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

 


ادامه مطلب
[ چهارشنبه ٢ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱:٤۸ ‎ب.ظ ] [ شهربانو ]

 

دوستداران غذاهای حاضری (junk foods) می‌توانند خوشحال باشند

 دانشمندان می‌گویند پیتزا هم می‌تواند غذای سالمی باشد، به شرطی که به روش مناسبی پخته شود.


شیمی‌دانان  در اجلاس متخصصان قلب آمریکا اعلام کردند با پختن طولانی‌تر و در درجه حرارت بالاتر خمیر پیتزا ؛ می‌توان آن را به یک انتخاب غذایی سالم تر بدل کرد.

این پژوهش که بوسیله شیمی‌دانان دانشگاه مریلند انجام شده است، نشان داد که پختن خمیر پیتزای گندم کامل برای مدت طولانی‌تر و در درجه حرارت بالاترمیزان آنتی‌اکسیدان‌ها- موادی که تصور می‌شود خطر سرطان و بیماری قلبی را کاهش دهند- را تا 82 درصد در آن بالا می‌برد.

بنابراین به گفته جفری مور دانشجوی دوره دکترا که این تحقیق را انجام داده است، پیتزاهای کلفت با رویه ضخیم که برای مدت طولانی‌تری پخته‌‌شده‌اند: " نسبت به سایر انواع پیتزا بالقوه میزان‌های بالاتر ازمواد انتی‌اکسیدان را به بدن می‌رسانند."

مورگفت از این لحاظ پیتزا برای آزمایش‌ها انتخاب کرد که رایج‌ترین غذای بر اساس غلات در آمریکا محسوب می‌شود و افزود پژوهش شیمیایی بر روی غذاهای شایع می‌تواند تاثیر بزرگی بر سلامتی عمومی داشته می‌شود.

البته او گفت فرآیند دقیقی که باعث افزایش در میزان آنتی‌اکسیدان در این روش پخت پیتزا می‌شود، روشن نیست.

مور همچنین دریافت که دادن زمان بیشتر  به فرایند تخمیر پیش از پختن خمیر پیتزا میزان آنتی‌اکسیدان‌ها را در آنها افزایش می‌دهد.

او این پدیده را به افزایش واکنش‌های شیمیایی ناشی از مخمر‌ها نسبت ‌می‌دهد که زمان بیشتری برای آزادکردن مواد آنتی‌اکسیدان در خمیر پیدا می‌کنند.

 منبع : سلامت نیوز

دوستان گل شهربانو حالا می تونید با خیال آسوده پیتزای سبزیجات سفارش بدین اما به شرطی که اضافه وزن نداشته باشین!چشمک

[ چهارشنبه ٢ آذر ۱۳٩٠ ] [ ۱٢:٢٠ ‎ب.ظ ] [ شهربانو ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

سلام و درود فراوان به همه ی دوستان شهربانو به شهر سلامتی خوش آمدید...قصد دارم در این وبلاگ از همه ی فرمول های طبیعی برای لاغری و غذاهای سالمی که باخیال آسوده میشه استفاده کرد بنویسم قصد دارم از راه های سالم تر زیستن در این دنیای پر هیاهو بنویسم... از نعمت های فراوونی بنویسم که همیشه بهترین نوعشون در اختیارمون هست اما متاسفانه به علت ندونستن اهمیت موضوع بدترین نوعش رو استفاده می کنیم و دردسرهای فراوونی اتظارمون رو می کشن... امیدوارم از مطالب این وبلاگ استفاده کنید.
امکانات وب



بازی آنلاین




بنیاد خیریه مهر نور, بنر حمایتی,بنر خیریه,بنر مهر نور

بانك اهداكنندگان سلولهای بنیادی ایران